ELDSJÄLAR som Lucinda behöver någon som tror på och stöttar dem

Vår vision är glada, lekfulla barn i en trygg värld. Genom leken har vi möjlighet att ge en tryggare och mer lekfull barndom även för de barn som lever under svåra förhållanden. Tillsammans med Childhood drivs vi av optimism, tron på alla barns rätt till lek och övertygelsen om att det går att göra skillnad. Det är tillsammans som starka partners som vi kan gå in och stötta framgångsrika projekt för barn i utsatthet.

När en tvååring hittas övergiven på motorvägen mitt i natten, eller när en tonåring försvinner spårlöst på väg till affären runt hörnet. Eller när en liten flicka har våldtagits och behöver köras till akuten. Då är det Lucinda Evans invånarna i Lavender Hill vänder sig till. Lavender Hill är en av de mest våldsamma förorterna i Sydafrika, en plats både socialtjänst och polis helst undviker. Lucinda fick helt enkelt nog av våldet och bestämde sig för att kämpa emot. Hon öppnade upp sitt hem för att ge skydd till kvinnor och barn samtidigt som hon konfronterade både myndigheter och gängledare. När Childhood träffade henne första gången 2010 var Lucinda arg, trött och sliten. Hon fanns där för alla. Men ingen fanns för henne. Deras möte ledde till en långsiktig finansiering och ett mentorskap. Då drömde Lucinda om en lokal och att kunna anställa en socialarbetare. Januari 2016 kunde hon, efter många års kamp flytta verksamheten från sitt hem till anpassade lokaler, anställa en fantastisk socialarbetare och fick äntligen erkännande av lokala myndigheter.Hennes kontor består av fyra containrar. Sanden yr och på andra sidan vägen står slitna trevåningshus från apartheidtiden. Detta är hennes hemmaplan. Pengar har nu samlats in för att hjälpa Lucinda att uppnå hennes större dröm, att kunna utöka centret med 19 nya stora containrar senare i år som ska generera mer lokaler för hjälporganisationen. Dessa behöver fyllas med saker bl a leksaker och det är här Micki kom in i projektet. Vi vill sprida lekglädje med våra leksaker över alla gränser.

ELDSJÄLAR som Lucinda behöver någon som tror på och stöttar dem, så att deras låga inte brinner ut, utan kan spridas vidare till andra.

#mickileksaker #lekglädje #joyofplay #worldchildhoodfoundation #bryttystnaden