Enginoprodukter inspirerar pedagoger i programmering

I februari startade Micki Leksaker och Övningsförskolan inom barn- och fritidsprogrammet på Teknikum i Växjö sitt samarbete. Under våren var fokus att börja använda lekvärldar, såsom Babblarna, Pippi med flera.

Nu efter sommarlovet var turen kommen för pedagogerna att ta sig an produkterna från Enginos skolsortiment och de möjligheter som detta ger inom STEAM-området (ScienceTechnologyEngineeringArt och Mathematics). Svensk skola har ett stort behov av att hitta bra metoder och verktyg för att erbjuda eleverna inom alla åldrar en spännande utmaning inom teknik och då inte minst inom programmering samt logisk förståelse.

För att ge bästa möjliga introduktion genomförde doktorander från Linnéuniversitet ett inspirationspass för pedagoger från barn- och fritidsprogrammet samt teknikprogrammet. På skolan finns sedan länge ett bra samarbete mellan de olika programmen, vilket i sig är unikt och kan komma att bidra till att denna tekniksatsning har extra stor möjlighet att falla väl ut. Linnéuniversitetet har byggt en kreativ miljö på Vidéum där pedagoger och elever kan använda Engino och annan teknik som stöd för undervisningen.

”Det här var en väldigt rolig och nyttig dag. Det var svårare än man kunde tro och bygga konstruktioner med hjälp av den nedladdningsbara ”CAD-appen” från Engino. Barnen kommer säkert fixa detta galant. Vi vill kunna erbjuda våra elever stöd inom STEAM området. Hoppas vi kan hitta en fortsättning med flera sådan här inspirationspass under hösten 2020”, säger Ellinor Rydman, från Teknikum i Växjö.