Vill du jobba hos oss?

LEDIGA TJÄNSTER: 

Försäljningschef till Micki Leksaker

Brinner du för försäljning? Har du kunskap och idéer om hur man driver en modern försäljningsavdelning på bästa sätt? Har du erfarenhet av att driva processutveckling och uthålligheten att genomföra den? Är du en kommunikativ och strukturerad person som tilltalas av ett lagom stort företag där man kan se helheten?

Om ja, då är det dig vi letar efter till tjänsten som försäljningschef till Micki Leksaker!

VÅR VISION: GLADA LEKFULLA BARN I EN TRYGG VÄRLD

Vi förstår behovet av fantasifull lek och glädjen den ger. Inspirerade av detta utvecklar och erbjuder vi lekupplevelser för alla generationer.

För oss står leken alltid i centrum. Vi studerar hela tiden ny teknik, forskning och trender för att erbjuda produkter som framkallar upptäckarlust och lekglädje. Förutom leken, är säkerhet och hållbarhet viktigt för oss. Vårt långtgående sociala engagemang är ett tydligt exempel på detta, där vi genom de leksaker vi säljer har möjlighet att ge en tryggare och mer lekfull barndom även för de barn som lever under svåra förhållanden.

Hos oss blir du en del av ett familjeföretag som funnits sen 1944. Vi är idag drygt 50 anställda och vårt huvudkontor finns i Gemla, knappt 1,5 mil utanför Växjö. Här finns vårt huvudkontor, produktutveckling, lager och viss produktion. Försäljningen i Norden är vår bas och nu ökar våra satsningar inom export, e-handel och utvecklingsprojekt ytterligare.

Arbetsuppgifter

I din roll som försäljningschef på Micki får du ett uppdrag att utveckla företaget med tyngdpunkt på E-handel och utveckling av export. Tillsammans med ledningsgrupp arbetar du strategiskt för att driva på utvecklingen. Du kommer att ha personalansvar, budgetansvar och helhetsansvar för försäljningsprocesserna. Arbetet är ca 80% strategisk och 20% operativt för att bibehålla kontakten med ”hantverket”. Det är en spännande utvecklingsresa med stora möjligheter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Ett förändrings-/utvecklingsuppdrag som görs i nära samarbete med sortimentschef, marknads/kommunikationsansvarig och de båda kategoricheferna.
 • Att fortsätta det påbörjade arbetet med våra säljprocesser, vilka är våra kunder och hur och när ska vi nå dem. B2C och B2B arbete är inlett.
 • Att utveckla säljorganisationen, kartlägga vilka kompetenser som finns och vad som eventuellt behöver kompletteras med.
 • Skapa tydliga strukturer och system för uppföljningsarbete.
 • Utveckla försäljningen internationellt och nationellt i båda kanalerna B2C och B2B.
 • Ta vidare den geografiska expansionen som är inledd.
 • Utvecklingen av vår E-handel

Försäljningschefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen tillsammans med VD, sortimentschef, ekonomichef, marknadsansvarig, IT-chef, exportchef, head of e-comm samt en kategorichef. Du blir chef för säljorganisationen som består av 12 personer där de flesta utgår från huvudkontoret i Gemla men medarbetare finns även i Tyskland, Finland och Norge.

 

Kvalifikationer

Tjänsten passar dig som är trygg i ditt ledarskap, som är en skicklig kommunikatör med förmågan att driva förändringsprocesser. Du kommer att trivas i rollen om du är handlingskraftig, kan försäljning, har ett intresse för effektivisering och tänker strategiskt.

Vi vill att du har:

 • Flera års ledarerfarenhet
 • Erfarenhet av försäljning på strategisk nivå
 • Erfarenhet av E-handel och export
 • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete
 • Relevant akademisk bakgrund eller motsvarande erfarenhet
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du även kan:

 • Tyska

 

Personliga egenskaper

Du får gärna vara en person som är initiativtagande, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. En tydlig ledare som samarbetar med gruppen för att nå både kort och långsiktiga mål. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändringsarbete.

Vi erbjuder

Ett spännande uppdrag på en arbetsplats som präglas av en familjär känsla med stort hjärta. Vi-känslan är tydlig i detta släktägda bolag och det finns en tydlig stolthet över företagets historia och framgångar. Företagets sociala engagemang syns i verksamheten och säkert bidrar skratten som hörs från kortspelargänget på lunchen till det goda arbetsklimatet.

Vi är ett företag med en tydlig värdegrund, en nyfikenhet och ett stort engagemang. Hos oss blir du en i gänget, får var med på vår utvecklingsresa men det finns också en förväntan om att du ”kavlar upp ärmarna” och levererar. Varmt välkommen till oss!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid

Placeringsort är Gemla
Tillträde enligt överenskommelse.

Klicka här för att söka tjänsten

Sista dag för ansökan: 2020-07-31.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Björn Pettersson
bjorn@micki.se
072-215 85 55

Vår vision: Glada, lekfulla barn i en trygg värld

Vi förstår barnets behov av fantasifull lek och glädje den ger. Inspirerade av detta utvecklar vi våra leksaker i samklang med omvärldens krav på hållbarhet och säkerhet.

För oss står leken alltid i centrum. Vi studerar hela tiden ny teknik, forskning och trender för att hålla våra produkter pedagogiska, moderna och – viktigast av allt – roliga! Förutom leken, är säkerhet och hållbarhet viktigt för oss. Vårt långtgående sociala engagemang är ett tydligt exempel på detta, där vi genom de leksaker vi säljer har möjlighet att ge en tryggare och mer lekfull barndom även för de barn som lever under svåra förhållanden.

Hos oss blir du en del av ett familjeföretag som funnits sen 1944. Vi är idag drygt 50 anställda och vårt huvudkontor finns i Gemla, knappt 1,5 mil utanför Växjö. Här finns vårt huvudkontor, produktutveckling, lager och viss trätillverkning.

I varje flicka finns en Pippi

Under hela 2020 och 2021 är vi partner till Rädda Barnen och deras kampanj Pippi of Today. Ett samarbete för att med gemensamma resurser skapa uppmärksamhet och samla in pengar till flickor på flykt.